Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    Läs mer
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Ungas välmående
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Fastlagsbullar med hemlagad mandelmassa

Fastlagsbullar med hemlagad mandelmassa

Ingredienser


15–20 bullar


Deg

75 g
smör
2 ½ dl
mjölk
½ pkt
jäst
½ tsk
salt
1 ½ tsk
malen kardemumma
1 dl
socker
5–6 dl
vetemjöl
1
ägg
Pärlsocker till dekoration

Mandelmassa

1
äggvita
80 g
mandelmjöl
1–1,5 dl
pudersocker

Till servering

Mandelmassa eller sylt
Vispad grädde
Varm mjölk

Så gör du


  1. Mät upp smör och lägg det i en kastrull. Värm tills fettet har smält.
  2. Häll mjölken i en kastrull med smöret. Blandningen skall vara fingervarm.
  3. Smula jästen i en stor skål. Häll den ljumma smör- och mjölkblandningen över jästen. Rör med en trägaffel eller med handen tills jästen har löst sig.
  4. Blanda salt, kardemumma och socker i degspadet. Rör om med trägaffeln eller handen. Häll i vetemjölet lite åt gången.
  5. Knåda med handen en god stund tills degen blir fast och fin och börjar släppa kanterna. Det kan behövas mera mjöl, men bullarna blir godast om degen är mera lös än hård.
  6. Sätt en bakduk över skålen och degen jäsa på ett varmt och dragfritt ställe i 20–30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper på några ugnsplåtar. Strö lite vetemjöl på bakbordet och häll ut degen på mjölet. Knåda degen och tryck så att luftbubblorna försvinner. Ta mera mjöl om degen fastnar i bordet.
  8. Forma degen till en lång längd som du delar i 15–20 lika stora delar. Rulla varje del mot bakbordet så får du runda, jämna bullar. Sätt de färdiga bullarna på ugnsplåtarna. Låt bullarna jäsa i 30 minuter. Lägg en ren bakduk över bullarna, den skyddar mot drag och gör att degen jäser bättre.
  9. Knäck ett ägg i en liten skål. Vispa sönder ägget med en gaffel. Pensla bullarna med det uppvispade ägget och strö över pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 5–10 minuter.
  10. Skär hatten av de nygräddade bullarna. Gröp ur innehållet och blanda med mandelmassa. Sätt tillbaka fyllningen i bullen. Vispa grädde och fyll bullen. Servera tillsammans med varm mjölk.
  11. Gör din egen mandelmassa genom att blanda en hårt uppvispad äggvita med 80 gram mandelmjöl och 1–1,5 dl pudersocker.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vinter
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Mattraditioner
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Fastlagsbullar med hemlagad mandelmassa

Detta kan intressera dig

Marthas klädvårdsserie: Laga kläder med limlappar

Marthas klädvårdsserie: Laga kläder med limlappar

Hushåll

Pasta med tomat, salladsost och bönor

Förmånligt | Förmånligt
Sommarjobb hos Ungmartha

Sommarjobb hos Ungmartha

UngMartha
Fastlagsbullar med morot och apelsin

Fastlagsbullar med morot och apelsin

Recept

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Havets smaker - Östersjödieten
  • Hantera vardagen
  • Små fiskar övertar storkök
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet