Emmerrisotto med svamp
Ingredienser
3 dl | emmer sädesris |
4 dl | svamp |
1 | vitlöksklyfta |
1 | schalottenlök |
1 l | vegetarisk buljong |
1 klick | smör |
Färsk timjan, körvel eller persilja | |
Cirka 1 dl | lagrad getost eller emmenthaler |
Så gör du
- Blötlägg emmer sädesris i vatten i några timmar.
- Skala löken och hacka smått. Hetta upp smör i en traktörpanna eller stor gryta. Fräs löken utan att ge färg. Slå i de avrunna emmer sädesriset och låt puttra en stund under ständig omrörning. Späd på med varm buljong lite i taget. Låt därefter sädesriset koka tills det är mjukt, cirka ½ timme.
- Fräs den putsade svampen i en stekpanna i smör 5–10 minuter. Blanda i det nästan mjuka emmer sädesriset. Smaka av med örter och stark ost.
