• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Dubbelmarinerad grisfilé

Dubbelmarinerad grisfilé

Ingredienser


1 kg
gris innerfilé
1 dl
rybsolja
2 msk
vinäger
1 krm
svartpeppar
1 dl
finklippta örter (oregano, timjan, salvia)

Marinad 2

1
lime, saften
1 liten bit
riven ingefära
1 tsk
salt
1 tsk
farinsocker
3–4
pressade vitlöksklyftor
1 dl
olja (rybs eller oliv)
1 dl
finklippta örter (timjan, salvia)

Så gör du


  1. Blanda samman ingredienserna till marinaden.
  2. Putsa filén och placera i en djup skål. Slå på marinaden. Ställ kallt i 4–5 timmar.
  3. Ta fram köttet och låt stå i rumstemperatur i cirka 1 timme. Stek i 175 graders ugnsvärme tills stekmätaren visar 70 grader. Gör under tiden den andra marinaden.
  4. Placera den stekta, något avsvalnade filéen i marinaden. Låt stå och dra i cirka 4–5 timmar eller om möjligt över natten.
  5. Skär upp i tunna skivor och servera på salladsbädd. Passar bra som bufférätt.
  6. I det här receptet använder vi kokta rågpärlor som botten i salladen. Servera med en yoghurtsås (mixa ihop turkisk yoghurt, sambal olek, riven gurka, limesaft + skal och lite skivade oliver).

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Sallad
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Dubbelmarinerad grisfilé

Detta kan intressera dig

Jag är hellre en fattig syndig människa än en lallande Elon Musk

Jag vet inte när det hände, kanske efter trettiofemårs ålder ungefär, att jag insåg att livet handlar om att lära sig leva med ständiga inre konflikter. Det finns säkert människor som lyckas undvik...

Tidskriften Martha

Årets julinsamling går till Centrs Marta

Nu öpppnar Marthaförbundets julinsamling till Centrs Marta i Lettland. Vi ställer tre frågor till verksamhetsledare Iluta Lace.

Nyheter

Thomas Lundin gästar Marthastudion - bjuder på sin bästa restpizza

Tisdagen den 19.11 klockan 15.00 sänder vi live från Marthaköket på Busholmen. Gäst är artisten och författaren Thomas Lundin.

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet