• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Dubbelmarinerad grisfilé

Dubbelmarinerad grisfilé

Ingredienser


1 kg
gris innerfilé
1 dl
rybsolja
2 msk
vinäger
1 krm
svartpeppar
1 dl
finklippta örter (oregano, timjan, salvia)

Marinad 2

1
lime, saften
1 liten bit
riven ingefära
1 tsk
salt
1 tsk
farinsocker
3–4
pressade vitlöksklyftor
1 dl
olja (rybs eller oliv)
1 dl
finklippta örter (timjan, salvia)

Så gör du


  1. Blanda samman ingredienserna till marinaden.
  2. Putsa filén och placera i en djup skål. Slå på marinaden. Ställ kallt i 4–5 timmar.
  3. Ta fram köttet och låt stå i rumstemperatur i cirka 1 timme. Stek i 175 graders ugnsvärme tills stekmätaren visar 70 grader. Gör under tiden den andra marinaden.
  4. Placera den stekta, något avsvalnade filéen i marinaden. Låt stå och dra i cirka 4–5 timmar eller om möjligt över natten.
  5. Skär upp i tunna skivor och servera på salladsbädd. Passar bra som bufférätt.
  6. I det här receptet använder vi kokta rågpärlor som botten i salladen. Servera med en yoghurtsås (mixa ihop turkisk yoghurt, sambal olek, riven gurka, limesaft + skal och lite skivade oliver).

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Sallad
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Dubbelmarinerad grisfilé

Detta kan intressera dig

Printa ut: Rensa hela året-kalendern

52 veckor, 52 uppgifter. Marthaförbundet har tagit fram en gedigen checklista som hjälper dig att ta itu med hemmet, ett litet hörn i taget.

Ekonomi

Lucka 19: Ungmarthas julkalender

En servett vikt som en elegant rosett ger det där lilla extra till julbordet. Det är enkelt, stilfullt och gör varje plats lite mer inbjudande.

UngMartha

Förbundsnytt: Oktober 2024

Hösten är här på riktigt och den kommer med tid för att ta hand om vardagen. I månadens Förbundsnytt hittar du praktiska tips om beredskap, smakrika recept från vårt nya matkulturmagasin och de sen...

Medlem

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet