Chokladrulltårta
Ingredienser
20 bitar
4 | ägg |
1 dl | råsocker |
¾ dl | potatismjöl |
2 msk | vetemjöl eller spelt |
½ dl | mörk kakao |
1 ½ tsk | kokosflingor |
2 tsk | bakpulver |
Fyllning |
|
---|---|
250 g | kvark |
1 burk | persikohalvor i egen saft |
1 ½ msk | socker |
2 tsk | vaniljsocker |
Så gör du
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggskummet. Rör försiktigt om med träslev.
- Bred ut på bakplåtspapperbeklädd ugnsplåt. Grädda i 225 grader i cirka 6–7 minuter.
- Strö socker på ett bakplåtspapper. Slå den färdiga kakbottnen på och lossa försiktigt pappret.
- Purea persikorna och blanda med kvarken och sockret. Bred ut fyllningen på den avsvalnade bottnen och rulla ihop till en rulltårta. Förvara kallt och skär i 20 bitar.