Charlotte russe
Ingredienser
8–10 portioner
½ | rulltårta |
Fyllning |
|
---|---|
1 ½ dl | grädde |
250 g | kvarg |
2 dl | svarta vinbär |
1 knapp dl | socker |
5 | gelatinblad |
3 msk | utspädd vinbärssaft |
Buskbär till dekoration |
Så gör du
- Skär rulltårtan i skivor. Klä en rund form eller skål med skivorna.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Vispa grädden till skum, rör ner kvargen.
- Mixa vinbär och socker. Tillsätt i gräddblandningen.
- Smält gelatinet i saften och rör försiktigt ner i fyllningen. Smaka av.
- Fyll den rulltårtsklädda skålen med svartvinbärsfyllningen. Täck över med plastfilm eller tallrik. Låt stå och stelna i kylskåp i minst fyra timmar innan servering.
- Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och dekorera med exempelvis buskbär.
