Cake Pops
Ingredienser
Cirka 15 stycken
1⁄2 plåt rulltårta (recept nedan)
70 g mandelmassa
1⁄2 dl kakao
2 kokta potatisar
50 g färskost (exempelvis med vaniljsmak)
50 g choklad
15 träspett
Garnering:
100 g choklad
Strössel i valfri färg
Hacka chokladen fint. Riv potatisen och mandelmassan fint. Kör rulltårtan till smulor i en matberedare. Blanda choklad, riven potatis och mandelmassa, rulltårta och färskost till en jämn massa. Forma till runda bollar. Trä dem på spett. Lägg i frysen
i cirka 10 minuter så massan blir kall, men den får inte frysa. Smält chokladen i vattenbad. Doppa bollarna i choklad och sedan i strössel. Du kan ändra smak genom att välja olika sma- ker på färskosten, chokladen och strösslet som du garnerar med.
1⁄2 plåt rulltårta
2 ägg
1 dl socker
1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl potatismjöl
Vispa ägg och socker pösigt. Sila ner mjölen och blanda om försiktigt. Häll ut en rundel på en plåt med bakplåtspap- per och grädda i 225 grader i cirka 5 minuter. Stjälp upp på ett annat bakplåtspapper och låt svalna. Tips! Har du rester av sockerkaka kan du också använda dem
