• Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadmin
  • UngMartha
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Projekt & kampanjer
    • Martha 120
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Visa alla
  • Kontakt
    • Kontaktuppgifter
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Cake Pops

Cake Pops

Ingredienser


Cirka 15 stycken


1⁄2 plåt rulltårta (recept nedan)

70 g mandelmassa

1⁄2 dl kakao

2 kokta potatisar

50 g färskost (exempelvis med vaniljsmak)

50 g choklad

15 träspett

Garnering:

100 g choklad

Strössel i valfri färg

Hacka chokladen fint. Riv potatisen och mandelmassan fint. Kör rulltårtan till smulor i en matberedare. Blanda choklad, riven potatis och mandelmassa, rulltårta och färskost till en jämn massa. Forma till runda bollar. Trä dem på spett. Lägg i frysen
i cirka 10 minuter så massan blir kall, men den får inte frysa. Smält chokladen i vattenbad. Doppa bollarna i choklad och sedan i strössel. Du kan ändra smak genom att välja olika sma- ker på färskosten, chokladen och strösslet som du garnerar med.

1⁄2 plåt rulltårta

2 ägg

1 dl socker

1⁄2 dl vetemjöl

1⁄2 dl potatismjöl

Vispa ägg och socker pösigt. Sila ner mjölen och blanda om försiktigt. Häll ut en rundel på en plåt med bakplåtspap- per och grädda i 225 grader i cirka 5 minuter. Stjälp upp på ett annat bakplåtspapper och låt svalna. Tips! Har du rester av sockerkaka kan du också använda dem

Kategorier

  • Recept
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Potatis
  • Svinnkampen
Cake Pops

Detta kan intressera dig

Grön smoothie

Grön smoothie

Recept
Smörrebröd med böckling

Smörrebröd med böckling

Recept
Smörrebröd med rödbeta och svamp

Smörrebröd med rödbeta och svamp

Recept
Konservering

Konservering

Hushåll | Recept

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2019
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadmin
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Marthaåret 2019
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Uppdrag Z
  • Integritetspolicy
© 2019 Marthaförbundet