Caesarsallad med grillad broiler
Ingredienser
2 portioner
2 | grillade broilerfileér |
100 g | gröna bönor |
1 | rödlök |
200 g | roman- eller isbergssallad |
Dressing |
|
---|---|
1 | sardellfilé |
½ tsk | senap |
1 | rå äggula |
1 | pressad vitlöksklyfta |
Några stänk | worcestersås |
1 msk | pressad citron |
½ dl | olivolja |
1 krm | svartpeppar |
½ dl | fint riven parmesanost |
Så gör du
- Börja med dressingen. Hacka sardellerna fint och blanda dem med senap, rå äggula, pressad vitlök, worcestersås och pressad citron. Vispa i olivoljan eller blanda till såsen med mixerstav. Blanda i parmesanosten och smaka av med salt och svartpeppar.
- Förväll bönorna cirka 1 minut i lättsaltat vatten. Skölj därefter i kallt vatten och låt dem rinna av.
- Skala löken och skär den i fina ringar. Skär salladsbladen mindre. Blanda snabbt ihop sallad, bönor och lök i en stor skål.
- Lägg upp salladsingredienser och broiler på ett serveringsfat och strö till sist över riven parmesanost.
- Servera salladen med hela rostade brödskivor eller krutonger som strös ovanpå salladen. Krutonger lagas av ljust bröd som rostas i stekpanna eller brödrost och skärs i små tärningar.