Bovetemjölsrieska med mjölkört
Ingredienser
Cirka 50 st
1 l
 te av sprängticka
                    2 tsk
 rosensalt
                    12 tsk
 psyllium
                    200 g
 smält smör
                    1 dl
 kallpressad olivolja
                    2 dl
 färsk hackad eller 1 dl torkad mjölkört
                    2 dl
 havreflingor, kan bytas ut mot vanligt mjöl
                    1 dl
 hirsflingor
                    10 dl
 bovetemjöl
                    Så gör du
- Tillsätt salt och psyllium i vattnet, blanda om och låt svälla en stund. Smält smöret och tillsätt det och olivolja i degen. Tillsätt resten av ingredienserna.
- Gör långa stänger av degen och dela upp i 1–1 ½ cm breda bitar, bulta ut bitarna till tunna rieskor.
- Grädda i 275 grader i 10 minuter. Lägg det färdiga brödet i en handduk för att mogna.
 
               
       
      