Bovetemjölsrieska med mjölkört
Ingredienser
Cirka 50 st
1 l | te av sprängticka |
2 tsk | rosensalt |
12 tsk | psyllium |
200 g | smält smör |
1 dl | kallpressad olivolja |
2 dl | färsk hackad eller 1 dl torkad mjölkört |
2 dl | havreflingor, kan bytas ut mot vanligt mjöl |
1 dl | hirsflingor |
10 dl | bovetemjöl |
Så gör du
- Tillsätt salt och psyllium i vattnet, blanda om och låt svälla en stund. Smält smöret och tillsätt det och olivolja i degen. Tillsätt resten av ingredienserna.
- Gör långa stänger av degen och dela upp i 1–1 ½ cm breda bitar, bulta ut bitarna till tunna rieskor.
- Grädda i 275 grader i 10 minuter. Lägg det färdiga brödet i en handduk för att mogna.
