• Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadmin
  • UngMartha
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Projekt & kampanjer
    • Martha 120
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Visa alla
  • Kontakt
    • Kontaktuppgifter
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Bovetemjölsrieska med mjölkört

Bovetemjölsrieska med mjölkört

Ingredienser


Cirka 50 st


1 l te av sprängticka
2 tsk rosensalt
12 tsk psyllium
200 g smält smör
1 dl kallpressad olivolja
2 dl färsk hackad eller 1 dl torkad mjölkört
2 dl havreflingor, kan bytas ut mot vanligt mjöl
1 dl hirsflingor
10 dl bovetemjöl

Så gör du


  1. Tillsätt salt och psyllium i vattnet, blanda om och låt svälla en stund. Smält smöret och tillsätt det och olivolja i degen. Tillsätt resten av ingredienserna.
  2. Gör långa stänger av degen och dela upp i 1–1 ½ cm breda bitar, bulta ut bitarna till tunna rieskor.
  3. Grädda i 275 grader i 10 minuter. Lägg det färdiga brödet i en handduk för att mogna.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Buffé
  • Maträtt
  • Bröd
  • Huvudråvara
  • Vilda växter
  • Specialkost
  • Glutenfritt
Bovetemjölsrieska med mjölkört

Detta kan intressera dig

13.5 ONSDAG

Nationella fiskedagen

Vanliga vilda växter

Vanliga vilda växter

Hushåll | Recept
Vi skiljdes som vänner

Vi skiljdes som vänner

Nyheter | Medlem
Dipp till glöggmyset

Dipp till glöggmyset

Recept

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2019
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadmin
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Marthaåret 2019
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Uppdrag Z
  • Integritetspolicy
© 2019 Marthaförbundet