• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Blåbärs- & kvarkpirog

Ingredienser


Deg

3 dl
mjölk
½ dl
socker
1 tsk
salt
25 g
jäst
1
ägg
100 g
smör
10 dl
vetemjöl
1 l
blåbär
½–1 dl
socker

Fyllning

1 l
kvark
3
ägg
2 dl
socker
2 dl
russin
1 tsk
vaniljsocker
2 dl
grädde
Ägg till pensling

Deg


  1. Bered degen som en vanlig jäsdeg som får jäsa en stund. Ta åt sidan lite deg till pirogens gallerverk.
  2. Kavla ut degen till en platta och flytta över den till en långpanna med bakplåtspapper. Strö blåbär som sockrats på plattan.

Fyllning


  1. Låt kvarken rinna av i ett kaffefilter. Blanda i russin, socker, vaniljsocker och ägg i den avrunna kvarken. Tillsätt grädde tills blandningen är grötaktig.
  2. Fyll pirogen med kvarkblandningen. Vik upp kanterna.
  3. Kavla resten av degen till en platta och sporra ut längder som läggs över pirogen som ett gallerverk. Låt jäsa.
  4. Pensla med ägg och grädda i 200 grader tills pirogen fått vacker färg.

MARTHA
TIPSAR

Du kan byta ut blåbären till andra bär.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Bär
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter

Detta kan intressera dig

Örtig bönsoppa

Recept

Städa i trädgården när hösten kommer

Hösten är här på allvar och det börjar bli dags att fundera på städning, odling och sådd. Nu är det dags att göra trädgården redo för vintern!

Hushåll

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet