Biscotti med choklad & tranbär
Ingredienser
3 dl
 vetemjöl
                    1 ¼ dl
 strösocker
                    1 tsk
 bakpulver
                    2
 ägg
                    1 tsk
 vaniljsocker
                    100 g
 mörk choklad, grovt hackad
                    80 g
 torkade tranbär
                    Så gör du
- Blanda mjöl, socker, bakpulver och vanilj i en stor skål.
- Vispa i en annan skål äggen försiktigt med en gaffel, häll i mjölblandningen och rör om. Degen ska vara ganska lös men inte klibbig, så justera mjölmängden efter behov. Rör i chokladbitarna och tranbären.
- Dela degen i två bitar och forma till två avlånga och platta delar (cirka 4 cm breda). Grädda i 180 grader i cirka 25 minuter eller tills kakorna har fått en gyllenbrun färg. Låt svalna en stund och skär dem sedan med en vass kniv i cirka ½ cm breda bitar, gärna lite sneda.
- Lägg bitarna på en plåt och låt dem torka i ugnen i 140 grader i cirka 1 timme. Servera med kaffe eller med ett sött efterrättsvin.
 
               
       
      