BBQ-vingar på blomkål
Ingredienser
1 | blomkål |
Kryddsås |
|
---|---|
1 tsk | vitlökspulver |
½ | farinsocker |
½ dl | vinäger |
3 msk | tomatpuré |
1 ½ tsk | rökt paprika |
1 tsk | cayennepeppar/chilipeppar |
1 ½ tsk | salt |
¼ dl | vatten |
1 msk | potatismjöl |
Ostdipp |
|
---|---|
200 g | gräddfil |
75 g | blåmögelost |
½ dl | persilja |
Så gör du
- Blanda majsstärkelse och vatten. Rör ner kryddor, tomatpuré och socker.
- Skär blomkålen i buketter och blanda såsen med blomkålen.
- Grädda i 200 grader i 15–20 minuter tills blomkålen har fått fin färg och är mjuk men med tuggmotstånd. Servera med ostdipp.
Ostdipp
- Smula ner mögelosten i gräddfilen och blanda ner finklippt persilja.
