Bärpavlova
Ingredienser
6 portioner
Marängbotten |
|
---|---|
2 | äggvitor |
1 dl | socker |
1 msk | potatismjöl |
1 msk | bärpulver |
2 tsk | citronsaft |
Fyllning |
|
---|---|
2 dl | vispgrädde |
1 tsk | vaniljsocker |
1 l | bär, exempelvis hallon, boysenbär, blåbär |
½ dl | hackade mandlar |
Så gör du
- Börja med marängerna. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret lite i taget.
- Vispa ner potatismjöl, bärpulver och citronsaft.
- Bred ut sex marängbottnar på plåtar, gör en liten grop i mitten. Du kan också göra en enda större botten.
- Grädda i 100 grader 1 ½–2 h timmar
- Vispa grädden och smaksätt med vaniljsockret. Bred grädde på marängbottnen. Fördela bären på grädden. Servera genast.
