Bananplättar
Ingredienser
10 små plättar
2
 ägg
                    1
 banan
                    Några saltkorn
                    Några sockerkorn
                    Stekt banan
1
 banan/person
                    1 klick
 smör eller kokosfett
                    2 msk
 sirap (svartvinbärssirap)
                    Knaprigt mandelkross
1 dl
 speltflingor
                    1 dl
 hackad mandel
                    2 msk
 smör
                    Socker
                    Bananplättar
- Mixa ihop alla ingredienser och stek i kokosfett eller smör.
- Servera förslagsvis med stekt banan, nötter, bär från frysen och kokosflarn.
Stekt banan
- Smält fettet i pannan.
- Skala och stek bananen tills den får färg. Servera med en klick glass eller youghurt.
Knaprigt mandelkross
- Hetta upp pannan, tillsätt flingorna och rosta i pannan.
- Tillsätt fett, socker och mandel. Blanda samman och använd till dekoration, smaksättare och fibertillägg på desserter eller i frukostyoughurten.
- Också andra flingor än speltflingor funkar bra. Gör gärna en större sats, men kom ihåg att äta upp snabbt, fettet gör att krosset härsknar lätt.
 
               
       
      