Baguette med rödbetsröra
Ingredienser
3 st baguetter |
|
---|---|
5 dl | vatten |
25 g | jäst |
10–13 dl | mjöl |
2 msk | olja |
1 msk | honung eller socker |
1 msk | salt |
Rödbetsröra |
|
---|---|
6 | rödbetor |
200 g | inhemska ärtor, frysta |
En nypa | salt |
Så gör du
- Värm vattnet till cirka 37 grader, smula ner jästen. Rör ner honung och salt.
- Blanda i mjölet och oljan, knåda degen.
- Låt degen jäsa i cirka 30 minuter.
- Forma tre st baguetter och låt baguetterna jäsa i ytterligare 15 minuter. Sätt på ugnen på 200 grader.
- Grädda baguetterna i cirka 15 minuter. Låt bröden svalna.
Rödbetsröra
- Blanda samman allt och mixa. Klicka ut på baguetteskivor. Toppa röran med lite persilja, getost och honung.
