Ättiksströmming
Ingredienser
20
stekta kalla strömmingsflundror
Lag
2 dl
socker
2 dl
ättika
6 dl
vatten
2 msk
kryddpepparkorn
2
lagerblad
2 tsk
salt
2 krm
malen vitpeppar
Så gör du
- Koka upp ingredienserna till lagen och låt den kallna.
- Varva lök och strömming i en skål eller på ett fat med kant och häll på den kalla lagen.
- Låt strömmingen stå kallt ett par timmar innan den serveras. Den håller i kylskåp i cirka en vecka.
- Ättiksströmmingen passar bra på fiskbord och smakar gott på smörgås av hårt bröd.
![Ättiksströmming](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/stromming.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/stromming.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/stromming.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/stromming.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/stromming.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/stromming.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/stromming.jpg 1152w)