Årets marthaglögg
Ingredienser
2 dl
kråkbärssaft (sötad)
6 dl
vatten
1
kanelstång
1 krm
hel kardemumma
1 bit
skalad ingefära (ca 15 g)
2
enbär
- Blanda alla ingredienser i en kastrull.
- Stöt eller pressa enbären så att de spricker upp innan de sätts i kastrullen.
- Koka glöggen med lock några minuter och låt glöggen dra till sig smak från kryddorna i minst en timme.
- Sila och värm glöggen innan servering.
- Servera gärna med torkade bär och flagad mandel.
![Årets marthaglögg](/uploads/_1200x1817_crop_center-center_82_line/julkalender_glogg_191128_175936.jpg 1200w, /uploads/_2400x3634_crop_center-center_61_line/julkalender_glogg_191128_175936.jpg 2400w, /uploads/_992x1502_crop_center-center_82_line/julkalender_glogg_191128_175936.jpg 992w, /uploads/_1984x3004_crop_center-center_61_line/julkalender_glogg_191128_175936.jpg 1984w, /uploads/_768x1163_crop_center-center_60_line/julkalender_glogg_191128_175936.jpg 768w, /uploads/_1536x2326_crop_center-center_45_line/julkalender_glogg_191128_175936.jpg 1536w, /uploads/_576x872_crop_center-center_60_line/julkalender_glogg_191128_175936.jpg 576w, /uploads/_1152x1744_crop_center-center_45_line/julkalender_glogg_191128_175936.jpg 1152w)