Aprikosmuffins
Ingredienser
20–25 st
3 dl | vetemjöl |
1 ½ dl | mald hasselnöt |
2 tsk | bakpulver |
2 tsk | vaniljsocker |
100 g | smör eller margarin |
1 ½ dl | farinsocker |
2 | ägg |
150 g | crème fraiche |
Aprikosfyllning |
|
---|---|
1 dl | vispgrädde |
125 g | kvarg |
100 g | aprikosmarmelad |
1 msk | citronsaft |
Så gör du
- Blanda mjöl, hasselnötsmjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
- Vispa det rumsvarma smöret med farinsockret till skum.
- Tillsätt äggen ett i sänder och därefter de torra ingredienserna och crème fraichen. Lägg i muffinsformar, cirka 20–25 st.
- Grädda i 175 grader i cirka 20–25 minuter.
- Låt svalna. Gör fyllningen. Vispa grädden till skum. Tillsätt kvarg, marmelad och citronsaft.
- Spritsa eller bred över av fyllningen. Dofta över lite pudersocker strax före servering.
