Aprikosmuffins
Ingredienser
20–25 st
3 dl
 vetemjöl
                    1 ½ dl
 mald hasselnöt
                    2 tsk
 bakpulver
                    2 tsk
 vaniljsocker
                    100 g
 smör eller margarin
                    1 ½ dl
 farinsocker
                    2
 ägg
                    150 g
 crème fraiche
                    Aprikosfyllning
1 dl
 vispgrädde
                    125 g
 kvarg
                    100 g
 aprikosmarmelad
                    1 msk
 citronsaft
                    Så gör du
- Blanda mjöl, hasselnötsmjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
 - Vispa det rumsvarma smöret med farinsockret till skum.
 - Tillsätt äggen ett i sänder och därefter de torra ingredienserna och crème fraichen. Lägg i muffinsformar, cirka 20–25 st.
 - Grädda i 175 grader i cirka 20–25 minuter.
 - Låt svalna. Gör fyllningen. Vispa grädden till skum. Tillsätt kvarg, marmelad och citronsaft.
 - Spritsa eller bred över av fyllningen. Dofta över lite pudersocker strax före servering.