Äppelpaj
Ingredienser
6 portioner
150 g
 mjukt smör
                    1 dl
 socker
                    2 dl
 havreflingor
                    1 dl
 speltsikt eller vetemjöl
                    ½ tsk
 bakpulver
                    8–10
 äpplen
                    3 tsk
 kanel
                    1 msk
 socker
                    1 msk
 sirap
                    Så gör du
- Blanda samman smör, socker, havreflingor samt mjöl till en smet. Smöra en ugnsfast form, eller sex portionsformar. Klicka ut hälften av smeten i formen/formarna.
- Klyfta och kärna ur äpplena. Smaksätt med kanel och eventuellt 1 msk socker, beroende på äppelsort.
- Fördela äpplena i formen och bred ut den resterande smeten som ett täcke över äpplena. Ringla lite sirap överst och grädda i 180 grader i cirka 20 minuter.
 
               
       
      