Ungmarthas sommarläger 2023

Ungmarthas sommarläger 2023

Ungmartha arrangerar dagsläger även denna sommar på olika orter i Svenskfinland och i år även på språköar. Välkommen med!

Länkarna till största delen av anmälningsblanketterna kommer att finnas i detta inlägg senast sista dagen i februari och den 1.3.2023 kl. 12.00 öppnas anmälningsblanketterna. Lägeravgiften betalas vid anmälning. (Vi har något år haft otur med att någon banks nätbank har kraschat just den 1.3 så vänligen försäkra er om att den betalmetod som ni vill använda fungerar). Använd inte @hotmail eller @yahoo e-postadresser som era kontaktuppgifter eftersom bekräftelser och/eller lägerbrev då kan blockeras. Detta kan vi tyvärr inte påverka.

Temat för dagslägren är alltid matlagning och små hantverk/pyssel. Eftersom Ungmartha fyller 50 år i år så består recepten i årets lägerhäfte (som i år kallas Ungmarthas jubileumsmagasin) från de senaste fem årtiondena - det tillreds alltså allt från typisk husmanskost från 1970-talet till dagens dito. Varje vecka har i princip samma upplägg, men recepten kan variera.

Vi har dagsläger åtminstone de första tre sommarlovsveckorna i juni och i slutet av juli/början av augusti strax innan skolstart. Ett femdagarsläger kostar 60 euro. På midsommarveckan har vi fyradagarsläger som kostar 50 euro. Dagslägren pågår kl. 9-15 (barnen kan stanna till kl. 16).

Ungmartha kommer att arrangera flera läger än vad som listas nedan men eftersom en del av lägerlokalerna än så länge är obekräftade kan dessa läger bekräftas senare. 

Senast den 1.4 kan vi bekräfta resterande läger. Beklagar fördröjningen.


Svar på frågor som kommit in:

1. De allra flesta lägren är för barn i åk 2-6, läskunniga som gått ut första klass är också välkomna.

2. Marthaköket i Helsingfors ligger på Medelhavsgatan 14, Kokvrån på Stora Robertsgatan 43 och Hemvrån på Simonsgatan 12.

3. Om det blir tekniska problem med anmälningen, ta alltid en skärmdump (screenshot) så kan vi utreda saken

4. Man kan byta läger ifall det finns plats. Anmäl då barnet till det nya lägret och meddela sedan om bytet tillsammans med kontonummer så gör vi återbetalningen.

26-30.6.2023

Medis, Mariehamn (för 10-14-åringar)

7-11.8.2023

Marthalokalen, Borgå

Se alla artiklar