Marthaförbundet bjuder på program i Åboland 3.5

Marthaförbundet bjuder på program i Åboland 3.5

3 maj går Marthaförbundets årliga evenemang ”Martha på väg” av stapeln igen och den här gången besöker vi Åboland.

Marthaförbundets representanter är på plats och bjuder på ett fullspäckat program i Pargas och Kimitoön. Välkommen med på så många program du orkar, programmen är öppna för alla intresserade! Ta en titt på programmet nedan och kom ihåg att anmäla dig till de program du vill delta i eftersom att det finns begränsat med platser. Sista anmälningsdagen är den 1.5 - observera att anmälningstiden förlängts!

Pargas


13:00-15:00 Musik och marthamingel
Plats: Råttis, Skräbbölevägen 2

Marthaförbundet bjuder på kaffe, tårta och levande musik! Kom med och diskutera stort och smått med andra marthor och med Marthaförbundets verksamhetsledare Annika Jansson. Vi vill gärna höra dina önskemål om Marthaförbundets framtida verksamhet. Anna Bertills ( Bertills&Jung ) som leder Marthaförbundets strategiarbete deltar även i tillställningen.


Anmäl dig här

14:00-15:00 Hjälp Östersjön - ett skräp i taget
Plats: Kalkholmens badstrand (strandvägen 1a)

Kom med på Marthaförbundets skräpplockningstalko vid Kalkholmens badstrand i Pargas!
Östersjön är ett av de yngsta havsområden på jorden, evolutionen av arter framskrider här med en enorm takt. Men havet står framför stora utmaningar förorsakade av oss människor. Du kan på ett enkelt sätt hjälpa Östersjön - kom med och gör en snabbinsats genom att delta i vårt "snygg strand" talko. Ta en titt på den här videon för att veta varför. Alla som deltar får en sopsorteringskasse med sig hem.

Anmäl dig här

16:30-18:0010 tips till en hållbar privatekonomi
Plats: Pratglad i stadshusets 3e våning (Strandvägen 28)

Kom med på en ”afterwork” i ekonomins tecken! Vi bjuder på ett glas mousserande vin och lite tilltugg – serverat med massor av inspiration för en hållbar privatekonomi. Marthaförbundets ekonomirådgivare föreläser kring 10 tips för en hållbar privatekonomi. Under föreläsningen får du tips som kan förankras i vardagsekonomin på ett lätt sätt, för att med små steg utveckla din privatekonomi. Stegen inkluderar bland annat budgetering, konkurrensutsättning och fyrkdejt. Föreläsningen passar alla som vill fundera och reflektera över sin egen ekonomi.

Anmäl dig här

17:00-19:00 Klimatsmarth mat för varje dag - se, lär och smaka!
OBS! Tillfället har inhiberats!

Plats: Marthasalen, Brunnsvägen 21

Vad är klimatsmarth mat och hur kan jag bli klimatsmarth i min matlagning? Följ med när Marthaförbundets hushållsrådgivare Toni Rautakoski tillreder klimatsmartha rätter med fokus på vegetarisk mat och inhemsk fisk. Tillfället bjuder in till öppen diskussion och möjlighet att smaka på maten.

Anmäl dig här 

Kimitoön

11:00-13:00 Matinspiration på äldre dagar
OBS! Tillfället har inhiberats!

Plats: Labbnäs semesterhem (Labbnäsvägen 66)

Anmälan: ring Emilia Nord på 044 901 3531

Välkomna på ett tillfälle fyllt av matinspiration! På ett lättsamt sätt diskuterar vi kostfrågor och går genom hur vi kan öka matlusten och aptiten på äldre dagar. Med stor sannolikhet kommer också några matminnen väckas till liv under tillfället. Vi avslutar med ett gemensamt mellanmål som vi lagar tillsammans. 


14:00-15:30 Vad betyder beredskap 72 h för mig?
Plats: Café Adèle vid Sagalunds museum, Museivägen 7

Kom på eftermiddagskaffe och träffa andra marthor samtidigt som du lär dig mera om beredskap 72 h. Vad är Marthaförbundets roll som beredskapsorganisation och vad ska jag tänka på för att vara förberedd? Marika Danielsson från Marthaförbundet finns på plats och bjuder in till öppen diskussion på temat.

Anmäl dig här


16:00-18:00 Vårt Östersjön - häftigare än Galapagos!
Plats: Labbnäs semesterhem, Labbnäsvägen 66

Om Darwin skulle ha vetat bättre skulle han ha dykt i Östersjön! Östersjön är ett av de yngsta havsområden på jorden, evolutionen av arter framskrider här med en enorm takt. Men havet står framför stora utmaningar förorsakade av oss människor. Kom till en inspirerande och lärorik föreläsning om Östersjön då, nu och i framtiden, ta med dig kunskapen till ett östersjönsmarth liv.

Efter föreläsningen gör vi tillsammans något enkelt och konkret för ett östersjömarth liv. Vi kommer att kavla upp ärmarna och tillaga ekologiskt städmedel tillsammans. Ta med dig två glasburkar i storleken 1-2 deciliter så får du med dig hem av medlet. Alla som deltar i evenemanget får också en sopsorteringskasse med sig hem.

Anmäl dig här


Hoppas vi ses!

Se alla artiklar