Martha möter martha: Västra Sunds mf

Martha möter martha: Västra Sunds mf

Under hösten 2023 inleder vi vår Martha möter Martha-serie där vi får lära känna våra unika marthaföreningar. I följetongen kommer vi att utforska olika marthaföreningar och ta en närmare titt på vad som händer ute i föreningarna. Varje presentation tar dig till en ny förening där medlemmarna berättar om sin verksamhet och avslöjar det bästa de har upplevt tillsammans. Vi börjar vår resa med att besöka Västra Sunds marthaförening.

Lär känna Västra Sunds marthaförening

Några snabba punkter

 • Antal medlemmar: 24
 • Registrerad förening sedan: 1955
 • Ordförande: Ann Carlsson
 • Distrikt: Åland
 • Samlingsplats: Hemma hos varandra
 • Superkraft: Bra på att göra midsommarkronor.

När vi träffas brukar vi...

  ha roligt tillsammans bara genom att ses och prata över en kopp kaffe! Varje år bjuder vi också in en annan Marthaförening för att lära känna dem.

  Vi hjälper gärna till där det behövs och en av våra traditioner är att göra midsommarkronorna till midsommarstången vid Jan Karlsgårdens friluftsmuseum. Det har vi gjort i nästan tjugo år. I år har vi också rest till Norge och sytt nya sittkuddar till Sunds kyrka.

  Det bästa vi gjort i år

   Då vi bjöd Östra Saltviks mf på soppa och besök hos föreningen Den Inre Oasen. Vi kommer absolut att fortsätta satsa på gemensamma träffar framöver.

   Resan till Norge med buss genom Sverige var också en absolut höjdpunkt! Vi upplevde mycket fin natur och höga höjder och hade en härlig gemenskap i bussen.

   Varför är det roligt att vara med i just er förening?

   Det är så roligt att göra saker och ting tillsammans och träffa alla! Att gå med i Marthorna är ett jättebra sätt att hitta nya vänner på orten.

   Välgörenhet ligger oss varmt om hjärtat och man får vara med och bidra. Vi har exempelvis gjort mammalådor och bidragit till insamlingar. Vi hjälper diakonin i församlingen med bidrag och vårt äldreboende med bl.a. bingovinster. Varje år ger vi också ett litet stipendium till en tonåring som utmärkt sig på något sätt.

   För mera information

   Välkommen med på våra månadsträffar! Håll utkik efter datumen i lokaltidningarnas evenemangskalendrar. Vi har också en Facebook-grupp där vi delar information till våra medlemmar. Du får gärna kontakta Ann Carlsson (annc@aland.net / 0407305200) om du vill höra mer om vår förening.

   Se alla artiklar