• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Viltgryta

Ingredienser


4 portioner


Marinad till vilt

2 dl
rödvin eller vinäger
1 msk
krossade enbär
1
finskuren lök
1 krossad
vitlöksklyfta
1
lagerblad
Hela vit- eller svartpepparkorn

Ingredienser till grytan

500 g
grytbitar av älgalt
Peppar, rosmarin
1 dl
köttbuljong
2 dl
vispgrädde
½–1 dl
silad marinad
5
enbär
1–2 msk
svartvinbärsgelé
6–8 små
lökar
3 dl
stekta kantareller

Så gör du


  1. Blanda marinaden och låt köttet stå i marinaden cirka 1 dygn.
  2. Torka köttet och bryn det lite i taget i stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en gryta, häll på köttbuljong och grädde. Lägg i enbären, en nypa rosmarin och gelé. Smaka av med den silade marinaden.
  3. Låt grytan småputtra under lock cirka 15 minuter. Lägg i löken och låt puttra vidare cirka 30 minuter eller tills köttet är mjukt. Lägg i kantarellerna alldeles i slutet. Servera med potatismos och rotsakspytt.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Middag
  • Maträtt
  • Gryta
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter

Detta kan intressera dig

Maria Österåker: Så här lär du dig löneförhandla

Det mest effektiva sättet att öka inkomsten finns ofta rakt framför oss. Att bli bättre på att löneförhandla kan vara nyckeln till en starkare privatekonomi. Läs Maria Österåkers tips.

Ekonomi

Marthaförbundet lanserar ny broschyr: Handbok för en hållbar familjevardag

2000 nytryckta exemplar av den nya handboken har sett dagens ljus. Marthaförbundets rådgivare Marina Nygård är stolt över att “Handbok för en hållbar familjevardag" snart delas ut på alla familjerå...

Ekonomi

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet