Rosoll eller sillsallad
Ingredienser
1
sill
3 dl
kokta rödbetor
1 ½ dl
kokta morötter
1 ½ dl
kokt potatis, skurna i tärningar
1 ½ dl
kokt kött
1
ättiksgurka
1
surt äpple
Vitpeppar
2
hårdkokta finhackade ägg
Persilja
Grädde till sillsalladen
1 ½ dl
tjock grädde
1–2 tsk
rödbetsättika
Socker (kan uteslutas)
Så gör du
- Blanda ingredienserna med en gaffel och smaksätt. Packa salladen i en form och stjälp upp eller lägg upp på serveringsfatet direkt.
- Garnera med hackat, hårdkokt ägg och finklippt persilja.
- Grädden: Vispa grädden till skum. Sätt till rödbetsättika. Avsmaka.
![Rosoll eller sillsallad](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/sillsallad.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/sillsallad.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/sillsallad.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/sillsallad.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/sillsallad.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/sillsallad.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/sillsallad.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/sillsallad.jpg 1152w)