Quesadillas med spenat
Ingredienser
2 portioner
150 g
fryst bladspenat
2 msk
färskost
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
2 krm
malen muskotnöt
4
majs- eller vetetortillabröd
Så gör du
- Tina spenaten och pressa ur vattnet så att den blir riktigt torr. Hacka spenaten grovt och blanda med färskosten, salt, peppar och muskotnöt till en jämn smet.
- Bred ut smeten i ett jämnt lager på hälften av tortillabröden, lämna cirka 1 cm kant runt om. Lägg på de resterande tortillabröden och tryck till lite lätt.
- Stek dem försiktigt i en torr stekpanna i 2–3 minuter på varje sida, tills de har fått fin färg och osten har smält. Dela varje rundel i trekanter och servera varma.
![Quesadillas med spenat](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/utfyllnad8.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/utfyllnad8.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/utfyllnad8.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/utfyllnad8.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/utfyllnad8.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/utfyllnad8.jpg 1152w)