Grönkålssallad med äpple & halloumi
Ingredienser
Cirka 150 g | grönkål |
3 | inhemska äpplen |
1 | halloumiost |
1 dl | nötter/mandlar |
Dressing |
|
---|---|
½ dl | saft av en apelsin |
1 tsk | senap, exempelvis dijon |
2 msk | rybsolja |
1 krm | salt |
½ krm | svartpeppar |
Så gör du
- Skölj och skär bort rotstocken på grönkålsbladen. Strimla kålen grovt.
- Koka kålen 30 sekunder i saltat vatten. Häll av och spola med kallt vatten. Låt torka på en kökshandduk.
- Rosta nötter i en het och torr stekpanna.
- Skiva och stek halloumiosten i lite olja tills den får fin färg på båda sidorna.
- Blanda dressingen. Skär äpplen i klyftor.
- Strö ut grönkålen på ett salladsfat och fördela ost, äpple och nötter ovanpå. Ringla på dressingen strax innan servering.
