• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Glutenfri bulladeg med saffransfyllning

Glutenfri bulladeg med saffransfyllning
Över 60 min

Ingredienser


8–10 bullar


Ingredienser

15 g
psyllium
180 g
ljummet vatten eller mjölk
135 g
glutenfritt mjöl (55 g potatismjöl, 40 g rismjöl, 40 g majsmjöl eller glutenfri bakmix ljus)
30 g
havremjöl
50 g
florsocker
8 g
torrjäst (ca 2 1/2 tsk)
6 g
bakpulver (ca 1 1/2 tsk)
5 g
xanktangummi (ca 2 tsk)
Nypa salt
90 g
mjölk
1
ägg
50 g
mjukt smör

Fyllning

100 g
mjukt smör
1 dl
florsocker
1 tsk
vaniljsocker
2–3 nypor
saffran

Frosting

30 g
smör
1 dl
florsocker
75 g
färskost
2 msk
citronsaft

Så gör du:


  1. Värm upp vätskan till fingervarmt. Häll vätskan i en större beredningsskål och strö ner psyllium och blanda om. Låt dra cirka 5 minuter.
  2. Under tiden mät upp och blanda samman de torra ingredienserna i en skål.
  3. Blanda ner hälften av de torra ingredienserna och mjölk i beredningsskålen och fortsätt sedan att tillsätta lite i taget av mjölet.
  4. När degen börjar tjockna tillsätt ägget och det mjuka smöret. Nyp ner smöret i degen. Ifall degen känns lös trots att alla ingredienser är blandade låt degen vila 5 minuter. Ifall degen inte dragit ihop sig tillsätt lite mjöl.
  5. Blanda ihop fyllningen.
  6. Lägg ut lite mjöl på bordet och kavla ut degen till en rektangulär form. Bred över fyllningen och rulla ihop till en rulle.
  7. Skär bitar och placera dem i en form. Låt bullarna jäsa 1 h under bakduk.
  8. Blanda samman frostingen.
  9. Grädda bullarna i 220 grader 10–15 minuter tills bullarna fått en fin gyllene färg. Tillagningstiden beror på bullarnas storlek
  10. Bred frostingen över bullarna.

Här kan du se en video när Fanny Nykvist gör bullarna. 

MARTHA
TIPSAR

Med det här glutenfria bulldegsreceptet kan du även tillaga vanliga smör- eller kanelbullar!

Kategorier

  • Recept
  • Mattraditioner
  • Jul
  • Specialkost
  • Glutenfritt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Glutenfri bulladeg med saffransfyllning

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet