Enkel kålgryta med lingonsylt
Ingredienser
½
vitkålshuvud
1
gul lök
1 msk
smör eller olja
400 g
malet kött
2 msk
tomatpuré
1
buljongtärning
2 dl
vatten
Så gör du
- Strimla kålen med en osthyvel eller med en vass kniv. Skär löken i mindre bitar.
- Värm smör eller olja i en stekpanna och fräs löken. Tillsätt köttet och stek tills det är genomstekt, blanda sedan i tomatpuré och smula i buljongtärningen.
- Rör i kålen och låt fräsa i 10–15 minuter eller tills kålen har mjuknat. Tillsätt vatten vid behov. Salta och peppra och servera med potatis eller ris och lingonsylt.
![Enkel kålgryta med lingonsylt](/uploads/Recept/_1200x870_crop_center-center_82_line/kalgryta.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x1741_crop_center-center_61_line/kalgryta.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x719_crop_center-center_82_line/kalgryta.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x1439_crop_center-center_61_line/kalgryta.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x557_crop_center-center_60_line/kalgryta.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x1114_crop_center-center_45_line/kalgryta.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x418_crop_center-center_60_line/kalgryta.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x836_crop_center-center_45_line/kalgryta.jpg 1152w)