Medlemsnytt: juni 2019

Medlemsnytt: juni 2019

Långläsning, vilda blombuketter, primörer, skogsturer, svalkande bad ... Sommaren är här och verksamheten på Marthaförbundet tar om några veckor sommarpaus. Men innan dess ska vi gå i Prideparaden i Helsingfors. Varmt välkommen att gå tillsammans med oss och Marttaliitto!

Martha i Pridetåget 29.6

Kom med Marthaförbundet och Marttaliitto och gå i Prideparaden i Helsingfors. Vi klär oss i Marthaplagg och träffas på Senatstorget på en förutbestämd plats i tåget (informationen om var uppdateras på martha.fi senare i juni). Paraden startar klockan 12 från Senatstorget mot Alexandersgatan, svänger ut på Mannerheimvägen och rör sig ut efter Kaserngatan mot Brunnsparken.

Marthornas Prideförfest
Välkommen till Lappviksgatan och Uudenmaan Martats kontor. Vi bjuder på brunch och pyssel från klockan 9.30. Klockan 11 börjar vi röra oss mot Senatstorget. Anmäl dig till förfesten senast 20.6 här.

Mer information
Angående deltagande i Prideparaden: ida.haapamaki@martha.fi
Om Prideförfesten: olga.aula@martat.fi

www.helsinkipride.fi

Marthadagen 26.7

Grattis alla marthor på Marthas namnsdag den 26 juli. Passa på att samla alla dina marthavänner och fira gemenskapen. Vill ni äta något gott tillsammans, som passar både kaffebordet och picknicken, rekommenderar vi en favorit ur Marthas kokbok – rullad pannkaka! Extra god med grädde och färska bär. 

Lär känna smarthfiskarna

Plockas fiskespöet fram till sommaren? Bekanta dig med smartfiskarna och hur de kan användas i matlagningen. Exempelvis mörten är god som gravad eller i en tartar

Mört / Särki / Roach / Rutilus rutilus

Save the dates – augusti, september, oktober

2.9 Årets Fredrika Runeberg-stipendiat utses
8.9
Jubileumsgudstjänsten i Åbo och Nationella knytkalasdagen – läs mer om hur jubileumsåret firas under hösten
14.9 Marthatorget – läs mer
9.10
Matkulturdagen firas med middag på Kiala gård i Borgå, anmäl dig redan nu till en kväll med skogen som tema.  

Skön sommar!

Marthaförbundets kansli stängt i juli

Under juli håller Marthaförbundets personal sommarledigt. Även Marthashopen är stängd från och med midsommar. Vi är på plats igen i augusti.

Se alla artiklar