Maja-Stina Andersson tar över rodret för kommunikationen

Maja-Stina Andersson tar över rodret för kommunikationen

Till Marthaförbundet kommer journalisten och litteratuvetaren Maja-Stina Andersson från dagstidningen Hufvudstadsbladet, där hon har arbetat som redaktör, reporter och digital producent.

Berätta om dig själv – vem är du, Maja-Stina?

– En nyfiken människa som gillar att läsa, skriva och att se mig omkring i världen. Till min utbildning är jag litteraturvetare och journalist och jag har jobbat för olika nyhetsmedier i över tio år. Nyligen har jag också börjat utbilda mig inom marknadsföring.

Vilka är dina arbetsuppgifter på förbundet?

– Jag blir i första hand kapten för vår webbsida och våra sociala medier, där vi sprider vardagskunskap i form av artiklar, råd och recept. Jag kommer också att vara redaktör för många av våra tryckprodukter. Därtill faller många marknadsföringsuppgifter på mitt bord, liksom att skriva, fotografera och rapportera om olika händelser i Martha-världen.

Vad tänkte du då fick tjänsten som kommunikatör?

– ”Hurra! Det här blir perfekt!”, tänkte jag. Marthaförbundet jobbar målmedvetet och konkret för viktiga samhällsfrågor som jämställdhet och hållbarhet. Det är teman som jag jobbat hårt för att lyfta upp som journalist, och nu får jag fortsätta arbetet på ett praktiskt plan. Dessutom gillar jag att jobba kreativt med text och bild.

Hur ser din vardag ut?

– Oj, just nu är den ganska oorganiserad. Jag och min sambo återanpassar oss till livet i Helsingfors efter en längre vistelse i Australien. När jag är ledig hittar du mig antingen på någon vacker skogsstig, i dansstudion eller yogasalen. Orientalisk dans är min stora hobby och jag jobbade länge som dansinstruktör vid sidan av journalistjobbet innan flytten till Australien.

I vilka frågor kan marthorna kontakta dig?

– Tipsa mig gärna om intressanta personer och fenomen med martha-anknytning! Jag vill också gärna höra vad du tycker om våra sociala medier och den nya sajten martha.fi.

Se alla artiklar