22.01.2020

Beställ föreläsningspaketet En euro i taget till din skola

Beställ föreläsningspaketet En euro i taget till din skola

Marthaförbundet erbjuder andra stadiets läroinrättningar en gratis föreläsningshelhet om hur man bygger upp en hållbar privatekonomi. Vid tillfället delas boken En euro i taget gratis ut till en årskurs. Eleverna får också ett materialpaket att jobba vidare med.

Ekonomiska utmaningar är ett växande problem i Finland. Flera unga anger sig ha problem med att hantera pengar, vardagliga utgifter och räkningar. Samtidigt framgår det ur studier att unga upplever det svårt att få ekonomin att gå ihop. Unga upplever att de inte får tillräckligt med information från hemmen och skolorna för att klara sig på egen hand då det väl blir aktuellt att flytta hemifrån.

Under 2020 stödjer Marthaförbundet ungas ekonomihantering via projektet En euro i taget. Vi delar kunskap i form av föreläsningar där vi behandlar bl.a. följande teman:

  • Hur budgeterar man?
  • Hur kommer man igång med ett sparande?
  • Vad innebär en kredit?
  • Hur börjar man placera?
  • Hur konsumerar man hållbart?
  • Vad ska man tänka på när man flyttar hemifrån?

Målet är att dela kunskap om ekonomihantering till unga i Svenskfinland, göra pengar lättbegripliga samt få unga att fråga och undersöka olika alternativ innan de fattar ekonomiska beslut som påverkar framtiden.

VAD FÅR ER SKOLA?

  • En föreläsning om hur man får koll på sin privatekonomi (längd 90 minuter)
  • Boken En euro i taget som sammanfattar vad man som privatperson skall ha koll på då det kommer till privatekonomin. Boken delas kostnadsfritt ut till en årskurs per skola.
  • Praktiska uppgifter och övningar som läraren kan göra tillsammans med eleverna i klassen efter föreläsningen (Material för 4 x 45 minuter)

VAD KOSTAR EN EURO I TAGET - PAKETET?

Projektet finansieras av Undervisnings- och kulturministeriet, och är kostnadsfritt för skolorna. Ifall ni önskar att beställa boken En euro i taget till flera än en årskurs, uppbärs en avgift på 5 euro per bok.

FÖR BOKNINGAR, KONTAKTA ekonomi@martha.fi

Vi erbjuder också paket för ungdomsverkstäder. Läs mer här

Läs mer om En euro i taget

Ladda ner infobladet om föreläsningspaketet här

Se alla artiklar
Beställ föreläsningspaketet En euro i taget till din skola
Maja-Stina Andersson
Kommunikatör (moderskapsledig fr.o.m 18.3 2020)