Hemlagade fiskpinnar med broccolimos

Artikel

4 portioner

400–500 g fryst sejfilé (MSC-märkt)
2 uppvispade ägg
1 dl skorpsmulor
1 dl vetemjöl
Smör & olja för stekning
1 ekologisk citron

Broccolimos

600 g mjölig potatis
Cirka 300 g broccoli
1 dl mjölk
1 msk smör
Salt, vitpeppar

  1.  Tina upp fisken nästan helt. Skär den i cirka 2 cm breda bitar.
  2. Doppa fiskbitarna i lättsaltat mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Det är viktigt att varje lager panering täcker väl för ett så bra resultat som möjligt.
  3.  Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek bitarna gyllenbruna på låg värme. Låt bitarna rinna av på hushållspapper. Smaksätt med salt och citronsafy

Broccoli- och potatismos

  1.  Skala och skär potatisen i bitar. Dela broccolin i buketter. Skala stjälken på broccolin med potatisskalare och skär stjälken i skivor.
  2. Koka potatisen i cirka tio minuter. Tillsätt broccolin de sista fem minuterna.
  3.  Häll av vattnet och tillsätt mjölk och smör och mixa till ett mos. Smaka av med salt och peppar.