Kronärtskocks- och böndipp med krispiga pitabröd

Artikel

200 g kronärtskockor i olja
400 g smörbönor, färdigt kokta
1 vitlöksklyfta
½ tsk mald spiskummin
150 g naturell yoghurt, gräddfil eller crème fraîche
saften av en halv citron
Krispiga pitabröd
1–2 pitabröd
1 tsk chiliflingor
½ tsk oregano
½ dl olivolja
Salt

Halvera pitabröden och skär i trianglar. Blanda chiliflingor, oregano och olivolja. Pensla kryddblandningen på bröden och strö över lite salt. Rosta bröden i 180 graders ugn i 10–15 minuter. Låt svalna.

Dippen: Blanda kronärtskockor, vitlök, bönor och spiskummin i en matberedare. Mixa till en jämn smet. Blanda i yoghurten och citronsaften och rör om. Smaksätt med salt och svartpeppar. Servera med krispiga pitabröd.