Runebergstårtor

Artikel

Cirka 15 st

2 ägg
1 dl socker
1 dl farinsocker
1 dl mald mandel
1 dl skorpmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
50 g pepparkakor
50 g surskorpor
200 g smör
1 brk gräddfil
Dekoration: Hallonsylt
Glasyr: 1 dl florsocker och cirka 2 tsk vatten/citronsaft

Smält smöret och låt svalna. Mixa pepparkakor och surskorpor till smulor och blanda med övrigt mjöl, kardemumma och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner torra ingredienser, smält smör och gräddfil. Fördela smeten i formar cirka ¾ av formen och grädda i mitten av ugnen i 200 grader. Smeten räcker till 15 bullformar med gräddningstid på cirka 10 minuter. Låt svalna och dekorera med glasyr och hallonsylt.

 

Ladda ner illustrerade instruktioner.