Varm fyllning till ugnspotatis

Artikel

Denna vegetariska fyllning passar bra till ugnspotatisen, men går bra att servera som gryta en kall vinterdag med exempelvis kokt potatis.

200 g morot
100 g palsternacka
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 dl blötlagda kokta bondbönor
1 msk olja
½ burk tomatkross
2 msk tomatpuré
2 tsk oregano
1 tsk rökt paprikapulver
½–1 tsk chilipulver
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
50 g riven ost

Skala och ansa rotfrukterna. Skär dem i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna i en kastrull eller gryta. Tillsätt tomatpuré och tomatkross samt kryddorna. Låt puttra tills rotfrukterna är nästan mjuka. Tillsätt bondbönorna och låt koka en liten stund. Servera som fyllning till ugnspotatis med riven ost på.

 

Ugnspotatis
4–8 potatisar av mjölig sort (ex. rosamunda)

Tvätta potatisen noggrant. Nagga potatisen och lägg på en ugnsplåt. Grädda i 200 grader i 45–60 minuter beroende på potatisens storlek.