Skinksmörgås med Waldorfsallad på julens rester

Artikel

Matiga smörgåsar sitter fint på utfärder, men också som lunch. Variera med vad som finns i kylskåp och skafferi. Sötsur limpa, maltlimpa eller varför inte rieska kan piffas upp med goda tillbehör.

Waldorfsallad

  • 4 syrliga äpplen
  • 5 bladselleristjälkar
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • saft ur en halv citron
  • salt och svartpeppar

Skala och skär äpplen i små bitar. Pressa lite citronsaft över bitarna. Skär sellerin i lika stora bitar.
Blanda crème fraiche, majonnäs och citron i en salladskål. Blanda i äpple och sellerin. Krydda med salt och peppar. Grovhacka valnötterna och häll över salladen.

  • Några salladsblad
  • Rejäla skink- eller kalkonskivor
  • Bröd

Fyll en rejäl semla eller två brödskivor med waldorfsallad, några sallatsblad och rejäla skinkskivor.