Smördegsknyten med feta och spenat eller grönkål

Artikel

Det är lätt hänt att en förköper sig på tårtdeg redan i god tid innan jul. Genom att fylla dem med julens rester får du variation och nya smakupplevelser. Mixa fritt! Rökt lax, kött och julens goda ostar passar bra i smördegsknyten.

  • 1 pkt smördeg i plattor
  • 100 g förvälld grönkål eller ångad spenat
  • 2 vitöksklyftor
  • Muskot
  • (Salt, peppar)
  • 200 g fetaost
  • 1 ägg

Tina smördegsplattorna. Ånga vätskan ur spenaten eller förväll grönkåln, krydda. Låt svalna. Kavla smördegen riktigt tunn och ta ut cirklar eller fyrkanter. Fyll dem med lite smaksatt senap eller grönkål och ost. Knip ihop med gaffel, pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 graders ugnsvärme i cirka 10 minuter.