Pasta med tomatsås, rostade kikärter, grönsaker & ost

Artikel

4–6 portioner

Tomatsås

  • 1 ½ msk olja
  • 100 g gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 ½ msk tomatpuré
  • 1 ½ tsk oregano
  • 1½ tsk paprika
  • 1½ tsk basilika
  • 750 g tomatkross
  • ¾ tsk socker
  • ¾ tsk salt
  • 1½ tsk balsamvinäger
  • Svartpeppar

Övrigt

  • Fullkornspasta
  • Blötlagda kikärter
  • Zucchini
  • Paprika
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 finhackad rödlök
  • 200 g mozzarella/fetaost/riven lagrad ost

Fräs löken i olja några minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs en stund till. Tillsätt tomatkross och kryddor. Låt koka i cirka 10 minuter och smaka av såsen. Koka fullkornspasta enligt anvnisningar på förpackningen. Servera pastan och tomatsåsen med rostade kikärter, stekt zucchini och paprika, ½ kruka basilika, 1 finhackad rödlök, 200 g mozzarellaost/fetaost/riven lagrad ost.