Biscotti med choklad och tranbär

Artikel
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad, grovthackad
  • 80 g torkade tranbär

Blanda mjöl, socker, bakpulver och vanilj i en stor skål. Vispa i en annan skål äggen försiktigt med en gaffel, häll i mjölblandningen och rör om. Degen ska vara ganska lös men inte klibbig, så justera mjölmängden efter behov. Rör i chokladbitarna och tranbären. Dela degen i två bitar och forma till två avlånga och platta delar (cirka 4 cm breda). Grädda i 180 grader i cirka 25 minuter eller tills kakorna har fått en gyllenbrun färg. Låt svalna en stund och skär dem sedan med en vass kniv i cirka 1/2 cm breda bitar, gärna lite sneda. Lägg bitarna på en plåt och låt dem torka i ugnen i 140 grader i cirka 1 timme. Servera med kaffe eller med ett sött efterrättsvin.