Hjortgryta med rödvin och kanel

Artikel

Ingredienser

  • 1,2 kg kött av hjort, bog, ytterlår eller lägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 200 g schalottenlök
  • 3 msk rapsolja
  • 5 dl rödvin
  • 2 msk konc. Vilt- eller kalvfond
  • 4 dl vatten
  • 3 msk soja
  • 3 kanelstänger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Anvisningar

Skär köttet i tärningar. Skala och finhacka vitlöken, skala och skär morötterna i bitar. Skala schalottenlökarna. Bryn köttet med vitlöken i en gryta, i hälften av oljan. Tillsätt vin, fond, vatten, soja och kanel. Sjud köttet tills det blivit mört, ca 45 minuter. Fräs morötter och hela schalottenlökar i en gryta i resten av oljan tills det får färg. Tillsätt det i köttgrytan, låt koka upp och red med majsstärkelsen. Smaka av och låt puttra ytterligare i ca 5 minuter.