Solgul bönsallad

Artikel

En god, kall sallad som är vackert gul av saffran. Baljväxter är inte bara gott, det är billig mat och dessutom hälsosam, en bra proteinkälla. Planera in rätter med baljväxter, de måste blötläggas och kokas länge.

Ingredienser

  • 2½ dl torkade stora vita bönor
  • ½ l grönsaksbuljong
  • 2 st. lagerblad
  • 1 st. liten purjolök
  • 3 st. tomater eller en ask med körsbärstomater
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • ½ påse saffran
  • 1 tsk örtsalt

Anvisningar

  1. Blötlägg bönorna i vatten under natten.
  2. Häll av vattnet och koka dem mjuka i grönsaksbuljong tillsammans med lagerblad, ca 1 timme.
  3. Strimla purjon och klyfta tomaterna.
  4. Blanda yoghurt, saffran och örtsalt.
  5. Sila av kokvattnet och låt bönorna kallna.
  6. Blanda ihop alltsammans.