Fisksoppa med selleri & fänkål

Artikel

Ingredienser

  • 2 potatisar
  • 1 morot
  • 1 liten bit selleri
  • 1 liten bit fänkål
  • 1 liten bit purjolök
  • 8 dl kallt vatten
  • 2 msk citronsaft
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 200 g rensad fiskfilé (t.ex. gös, sik eller forell)
  • 1–2 tsk seafood&fish kryddblandning
  • finklippt dill

Anvisningar

Ansa alla grönsaker och rotfrukter. Skär i ca 2 cm stora tärningar. Hetta upp vattnet och koka upp grönsakerna i buljongen.Vrid ner värmen, och låt soppan koka i ca 15 minuter.Skumma för att få en klar buljong. Krydda. Skär under tiden fisken i mindre bitar och och klipp dillen smått med sax i ett glas.Sätt i fisken och låt sjuda några minuter, tillsätt dillen. Smaka! Behövs det mera salt? Till fest kan man väl tillsätta en skvätt grädde och en näve skalade räkor!