Chokladmoussetårta

Artikel

Ingredienser

Mandelbotten

  • 300 g riven mandelmassa
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 krm bakpulver

Chokladmousse

  • 225 g blockchoklad med apelsinsmak
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk konjak el. punsch

Anvisningar

Blanda mandelmassa och ägg och arbeta in smör, potatismjöl och bakpulver. Lägg smeten i en bakplåtspappersbeklädd form med löstagbar kant, 25 cm i diameter, och grädda 25 minuter i 175 grader. Lossa kakan och låt den svalna, lägg den sedan tillbaka i formen, beklädd med ett nytt papper som går en bit upp på kanten. Smält 175 g av chokladen med 1 dl av grädden. Låt svalna, men inte stelna. Vispa den resterande grädden, men inte för hårt, och rör försiktigt ner chokladen. Smaksätt. Bred moussen på bottnen och jämna ytan. Riv och strö över resten av chokladen. Packa in i en tät fryspåse. Ta fram och temperera ca 45 minuter före serveringen, dekorera med kiwi eller annan frukt.