Ugnsbakad potatis med broccoli-örtfyllning

Artikel

Ingredienser

  • 4 st stora potatisar

Broccoli-örtfyllning:

  • 250 g broccoli
  • 50 g purjolök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk färskost smaksatt med örte,r färsk timjan och basilika
  • vatten
  • salt, svartpeppar

Krämig renröra:

  • 2 dl gräddfil
  • 125 g färskost med pepparrot
  • 100 g kallrökt, finhackat renkött
  • ¼ rödlök persilja

Anvisningar

Värm ugnen till 225 grader. Picka de jämnstora tvättade potatisarna med en trästicka. Skär ett kryss i potatisen på den platta sidan och lägg dem i en ugnsfast form. Ugnsbaka potatisen 45–75 minuter beroende på storlek. Koka den fint skurna broccolin, löken och vitlöken i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och mixa grönsakerna. Blanda i färskosten och örterna. Krämig renröra Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Servera den fyllda ugnspotatisen med sallad och färskt bröd.