Täppans paj med morot, palsternacka & selleri

Artikel

Ingredienser

  • 100 g bakmargarin
  • 100 g kvark
  • 1 1/2 dl spelt- eller grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 1 liten purjolök
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 300 g morot
  • 100 g palsternacka
  • 100 g selleri
  • 2 msk olja
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 tsk torkad timjan
  • 100 g riven ost

Anvisningar

Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i pajform (ca 27 cm diameter). Ansa vegetabilierna, hacka löken och riv rotsakerna grovt på rivjärn eller med rivbettet i matberedaren. Fräs löken lätt i oljan. Tillsätt rotsakerna, låt fräsa en stund under omrörning. Tillsätt vattnet och låt småkoka under lock i 5–10 minuter. Blanda i kryddor och hälften av osten med grönsakerna. Häll blandningen i pajformen och strö över resten av osten. Grädda pajen i 200 graders ugnsvärme på nedersta falsen i ca 20–30 minuter. Servera med en fräsch grönsallad och vinägrett.