Linssoppa/linssås till pasta
Ingredienser
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
1
squash/zucchini
1 msk
olja
2 dl
röda linser
1
lagerblad
1 tsk
spiskummin
1–2 krm
ingefära
2 msk
hackad persilja
Till soppa: 500 g tomatkross (på tetra), ½ l grönsaksbuljong
Till sås: 500 g tomatkross, 2 dl vatten och eventuellt grönsaksbuljong
Så gör du
- Skala och finhacka löken. Pressa vitlöken.
- Skölj och riv squashen på den grövsta sidan av rivjärnet.
- Fräs lök, vitlök och squash i olja i en gryta eller tjockbottnad kastrull. Tillsätt tomatkross och buljongen.
- Spola av linserna i kallt vatten och tillsätt dem.
- Lägg i lagerblad, spiskummin och ingefära. Låt soppan eller såsen koka sakta i cirka 10 minuter. Dekorera med finklippt eller finhackad persilja.
