Temaområden

Temaområden

Marthatorgets program bygger på sju huvudteman; Mat, skog, trädgård, miljö, handarbete, en fungerande vardag och internationellt samarbete.


Vid varje temaområde kan du ta del av marthornas bästa tips i form av programpunkter. Dessutom ordnas en Marthabasar, där du kan köpa produkter gjorda av marthor från hela landet.

Huvudscenen bjuder på intressanta diskussioner, kultur och underhållning. 
Program hela dagen, mellan klockan 10 och 16.


TORGETS TEMAOMRÅDEN

  • Mat

  Temaområdet mat fokuserar på hållbarhet. Lär dig mer om de så kallade smartfiskarna och njut av höstens skörd. 

  • Skogen

  Smaka på de godaste skogssvamparna och bekanta dig med nya sätt att använda bär. Dessutom tillverkning av läppfett och kådsalva, samt färgning av garn på naturenligt vis.

  • Trädgård

  I tematältet Trädgård pratar vi växelbruk, gödsling och skörd. Har du bara en liten bit jord till ditt förfogande? Lär dig mer om balkongodling och örter!

  • Miljö
   Gör en djupdykning i ekologisk städning, återanvändning och skovård. Dessutom info om plastsortering och -återvinning, samt vilka plaster som bör undvikas helt

  • Handarbete

  Upptäck nya gör det själv-knep och bekanta dig med nya stickmönster för sockor. Samtidigt kan du bidra till Sockor åt mamma-kampanjen.

  • Hållbar vardag

  Känner du till alla våra projekt och kampanjer? Här får du bekanta dig med de projekt som är i gång just nu. Plocka med dig matnyttiga tips för sparande och budgetering i vardagen. Dessutom tillredning av rågröt, samt tips för att fotografera och arrangera matbilder för sociala medier. 

  • Internationellt samarbete

  I tematältet Internationellt samarbete får du träffa våra samarbetspartners från Etiopien, Kamerun och Lettland.


  Lär dig något nytt!

   Marthorna är kända för sin praktiska kunskap. Kom med och hör vad marthor runt om i landet arbetar med och låt oss lära av varandra. Du lämnar garanterat denna programpunkt med nya färdigheter och ny kunskap i bagaget.

   10.15-10.45 Handarbete

   11-11.30 Trädgård

   11.45-12.15 Mat

   12.30-13 Svamp

   13.15-13.45 Internationellt arbete

   14.-14.30 Projektet Vilppu: Frivilligverksamhet som stöder en hållbar vardag för äldre och barnfamiljer (Marttaliitto)

   14.45-15.15 Integrationsstöd

   Ladda ner kartan till mobilen här!