Matkulturmagasinet Odlade grönsaker

0€

I år har Marthaförbundet valt att fokusera på närodlade grönsaker. Bland utbudet av inhemska grönsaker kanske man i första hand tänker på sallad, tomat och gurka, men även mera exotiska grödor som paprika, chili och sparris odlas i Finland. Vi tyckte att det var dags att uppmärksamma de engagerade odlarna bakom våra vanligaste grönsaker. Vi besöker storskaliga jordbruk, familjejordbruk samt hobbyodlare som har gjort odlingen till en livsstil. Vi bekantar oss också med passionerade producenter som vågar testa nya spännande sorter. Och för att tänka nytt gör vi en djupdykning i framtidens grönsaksodling samt besöker en urban koloniodling där tillsammansodlingen fyller en viktig social funktion. Dessutom har vi samlat smarta odlingstips för alla händiga hemmaodlare och som socker på botten bjuder våra hushållsrådgivare på matinspiration för det gröna köket.

Matkulturmagsinet är producerat av:

Redaktör: Mikaela Groop

Sakkunniga, recept: Marthaförbundets hushållsrådgivare Elisabeth Eriksson, projektledare Sofia Grynngärds och ekologirådgivare Anita Storm

Form: Annika Zetterqvist, April Kommunikation

Bildbehandling: Annika Zetterqvist, Astrid Lindroos (recepten)

Foto: Camilla Ostberg, Heidi Hendersson, Karin Lindroos

Tryck: Grano

www.martha.fi

Matkulturmagasinet Odlade grönsaker

Relaterade Produkter