Matkulturmagasinet Köttkunskap - Från nos till svans

0€

För en hållbar köttkonsumtion gäller det att välja kött med omsorg och att ta tillvara hela djuret, stekar såväl som inälvor. I matkulturmagasinet Köttkunskap - Från nos till svans kan du lära dig mer om olika styckningsdetaljer och inälvor och hur de hanteras och tillreds för ultimata smakupplevelser. Bland recepten finns uppdaterade klassiker som blodplättar, dillkött, leverbiffar, grillat hjorthjärta och långkokt oxsvans.

I reportagen får du följa med till Koskis gård där man satsar på naturbete, möta grisuppfödare på Kimitoön, Åland och i Munsala, besöka slakteriet Meatgard i Ingå och träffa uppfödare av vaktlar och kalkoner. Dessutom får du reda på hur köttproduktionen och -konsumtionen i Finland ser ut i dag, men också hur den såg ut för 100 år sedan i en historisk tillbakablick till tiderna då hemslakt och inälvsmat var en del av vardagen.

Marthaförbundets matkulturmagasin utkommer årligen i samband med finlandssvenska matkulturens dag, den 9 oktober. I år firar dagen 30-årsjubileum.

Utgivare: Finlands svenska Marthaförbund

Redaktör: Karin Lindroos

Sakkunniga på Marthaförbundet: Elisabeth Eriksson, hushållsrådgivare, Anita Storm, ekologirådgivare

Skribenter: Anna Karlsson, Maria Munck-Pihlgren, Anita Storm, Yrsa Lindqvist, Karin Lindroos

Recept: Louise Mérus, Anita Storm, Elisabeth Eriksson

Foto: Karin Lindroos, Tiina Tahvanainen, Jacob Åberg
Matkulturmagasinet Köttkunskap - Från nos till svans

Relaterade Produkter