Risotto med lax och grönt

Artikel

Ingredienser

4 portioner

  • 300 g lax
  • 1 rödlök
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja 
  • 2 ½ dl rundkornigt ris, typ avorioris
  • 5–6 dl fiskbuljong
  • 1 dl ärter
  • 1 dl majs
  • 4 msk dill
  • salt, citronpeppar
  • 1 limefrukt

Anvisningar

Skär fisken i kuber. Hacka paprikan. Strimla purjolöken och skär vitlöken i skovor. Fräs lök och ris i oljan. Tillsätt fiskbuljongen. Låt puttra 10 minuter. Tillsätt fisk, koka ytterligare drygt 5 minuter. Lägg ner paprika, ärter, majs och dill, krydda och låt puttra ytterligare 2–3 minuter. Tvätta och grovriv skalet av en lime att dekorera risotton med.

Tipset! En äkta risotto innehåller rejält med smör och parmesanost, men vill vi hålla oss till den smala linjen utesluter vi förstås detta. Vill du så kan parmesanen serveras bredvid.