Maletköttsås med rödbeta

Artikel

Ingredienser

  • 1 stor lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor rödbeta
  • 300 g malet kött av stek
  • 2 msk vetemjöl
  • 5–7 dl vatten
  • 2–3 tsk tomatpuré
  • 1/2 buljongtärning
  • Krossad svartpeppar
  • 2 tsk färsk timjan

Anvisningar

Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Skala och riv rödbetan till grov råkost. Fräs köttet i stekpanna. Tillsätt lök, vitlök och rödbeta och stek i 5–10 minuter. Rör om hela tiden. Tillsätt vetemjöl och vatten. Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och svartpeppar. Låt sjuda under lock i ca 10 minuter. Rör om nu och då. Krydda till slut med timjan. Servera såsen med potatismos.